اندازه گيري هموگلوبين خون به تشخيص و مديريت تعدادي از بيماري ها کمک مي کند اما اين امر مستلزم خارج کردن خون از بدن يا پالس اکسي مترهاي گران قيمت است. در دانشگاه واشنگتن گروهي از محققان علاقه مند بودند بدانند آيا يک گوشي هوشمند معمولي مي تواند براي اندازه گيري با دقت کافي براي انجام عمليات پزشکي مفيد باشد؟
آن ها برنامه اي به نام HemaApp ساختند که از نور ساخته شده در گوشي و دوربين، براي تشخيص شدت رنگ خون عبوري از يک انگشت استفاده مي کند. کاربر به سادگي انگشت خود را روي لنز دوربين قرار مي دهد يک تماس محکم برقرار مي کند و سپس برنامه را براي انجام کار خود اجرا مي کند. برنامه، نور LED خود را روشن مي کند که اين نور از انگشت عبور مي کند و از دوربين براي شناسايي ويژگي هاي خاصي که به ميزان هموگلوبين اشاره دارد استفاده مي کند. همچنين اين عمليات توسط يک لامپ رشته اي علاوه بر نور دوربين يا با کمک يک نور جانبي متصل به تلفن به همان ميزان خوب و دقيق انجام مي شود. نکته قابل توجه اين است که در يک مطالعه روي 31 بيمار ميزان دقت اين دستگاه براي تخمين تعداد هموگلوبين 82% اعلام شد.
اين نرم افزار بدون هيچ گونه لوازم جانبي و تنها با تکيه بر نور خود داراي دقت 69% بوده که بسيار چشم گير است.
تراشه ی ریه ای (Lung-on-a-Chip)یک دستگاه تحسین شده شبیه ریه انسان است که برای آزمایش
دارو به کار میرود و میتواند آزمایش بر روی حیوانات را از بین ببرد
این تراشه توسط موسسه USB توسعه یافته و به اندازه یک حافظه Wyssاست و با سلولهای ریه و رگهای انسان ساخته شده و بسیار شبیه به ریه واقعی انسان کار میکند.
این تراشه محیطی برای تست دارو فراهم میکند که مشابه استفاده از حیوانات میباشد و رفتارهای مکانیکی و بیوشیمیایی ریه انسان را تقلید میکند. در نهایت میتواند نیاز به آزمایش دارو بر روی حیوانات راکاهش دهد.
تراشه ریهای از دو کانال تشکیل شده که توسط یک غشای متخلخل و قابل انعطاف از هم جدا شدهاند. یک طرف آن با سلولهای ریه انسان به صورت کیسههای هوایی پوشیده شده، در حالی که در طرف دیگر سلول های مویرگی انسان قرار گرفته شده که از ریه های انسانها گرفته شدهاند. کانالهای خلاء در هر طرف از غشا باعث میشوند که شبیه به یک ریه واقعی منبسط و منقبض شود..
باکتریها و گلبولهای سفید خون به غشا اضافه شدهاند تا حتی بتوان واکنش آنها با ریه انسان را مشاهده کرد. با ایجاد این تقلید، محققان میتوانند به دنبال ایجاد یک جایگزین واقعی برای آزمایش روشهای درمانی باشند.
کارآیی ابزاری موسوم به «فلوت ریه » برای کمک به بیماران تنفسی توسط دانشمندان دانشگاه بوفالو تایید شد.بیماری مزمن انسدادی ریه(COPD) یکی از مهمترین عوامل مرگومیر در آمریکا به شمار میآید و این عارضه که اغلب نتیجه مصرف سیگار ظاهر میشود، مسیرهای هوایی را محدود میکند.
چهار سال پیش نوعی ابزار موسوم به «فلوت ریه» تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمانCOPDرا دریافت کرد و هماکنون مطالعه دانشمندان دانشگاه بوفالو نشان داده این ابزار دستی برای کمک به تنفس آزادانه این بیماران کارآمد است. «فلوت ریه»، محصول همکاری دانشگاه بوفالو و «مرکز شنیدار پزشکی» نیویورک است و کاربران فقط باید در آن بدمند. انجام این کار موحب مرتعششدن و تولید نوعی امواج صوتی با بسامد پایین میشود که این امواج به داخل ریههای بیمار میروند. در آنجا ماده مخاطی را تجزیه میکنند و زمانی که کاربران با فشار در آن میدمند، این ماده از بین میرود.
در مطالعه انجامشده در دانشگاه بوفالو، به مدت ۲۶ هفته بر وضعیت ۶۹ بیمار مبتلا بهCOPDنظارت شد. تیم کنترل از نیمی از شرکتکنندگان تشکیل شده بود و این افراد از فلوت ریه استفاده نمیکردند. در نهایت هیچ تغییری در علائم بیماری افراد حاضر در تیم کنترل مشاهده نشد اما سوژههای آزمایشی مبتلا بهCOPDکه دو بار در روز از این ابزار استفاده کردند، دشواری کمتر در نفسکشیدن و همچنین سرفه کمتری را تجربه کردند.
محققان همچنین در طول این بازه زمانی ششماهه، بر نمره (شاخص توده بدن، انسداد جریان هوا، تنگی نفس و ظرفیت ورزش)(BODE) نظارت کردند. این شاخص ارزیابی جامعتری از بیماران ارائه میدهد و با بدترشدن بیماری، BODEبالا میرفت اما برای بیمارانی که از فلوت ریه استفاده میکردند، ثابت باقی ماند. دانشمندان دانشگاه بوفالو هماکنون در حال ارزیابی کارآیی فلوت ریه به عنوان ابزاری برای درمان آسم هستند. جزئیات این مطالعه در مجلهclinical and Translational Medicine منتشر شد.
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
تلفن تماس: 88179149 021 - 88174526 021 - 88175526 021
آدرس:تهران - خيابان خرمشهر - خیابان عربعلی - ابتدای خیابان قندی (پالیزی) - پلاک 134 - ساختمان کیمیا - طبقه اول
کد پستی : 1554743843